Kurser i Qigong


Vaccinera dig mot stress och utmattning!

Längtar du efter:
– mer harmoni och lugn?
– en rörligare och skönare kropp?
mer energi till att göra det du vill?

Välkommen på någon av kurserna i Zhineng Qigong nedan!
Nästa kursstart är 29/1 2020, med ett prova-på-tillfälle 22/1. Kan du inte just detta datum, finns möjlighet till drop-in på första eller andra ordinarie passen på kursen (29/1 eller 5/2) för 220 kr. Anmäler du dig till bägge passen före 29/1 får du rabatt: 380 kr för bägge. Och vill du sedan fortsätta dras beloppet av på resterande kursavgift!
Samtliga är på Malavé Do Hälsocenter, Luntmakargatan 94 i Vasastan (en halvtrappa upp, ej hiss).

Läs mer om vad andra sagt om mina kurser.

Zhineng Qigong är meditation i rörelse. Qigong hjälper dig att bättre, i kropp och sinne. Det är ett effektivt verktyg för stresshantering och hjälper dig att medvetandegöra kroppen. Dessutom sätts kroppens självläkande processer igång genom aktivering av det parasympatiska nervsystemet och kroppens energisystem. Metoden Zhineng qigong kallas även medicinsk qigong.

Våren 2020 finns två kurser inplanerade på onsdagar än så länge. Tanken är att man ska kunna gå bägge efter varandra för bästa effekt.
– ”Lyft upp qi” – där du rör dig långsamt och mjukt, fokus ligger på flöde. Rörelserna utförs stående (eller sittande vid behov). Andningen är naturlig och får komma och gå som den vill.
– ”Liggande qigong” – en utmärkt metod för återhämtning. Övningen utförs liggande. (Alternativt sittande om man inte kan ligga ned.)

Se nedan för mer information om respektive kurs.
Tveka inte att höra av dig vid ev. frågor, eller kom på prova på 22 januari. Ta med dig en vän eller flera!

Rörelserna är enkla att lära sig och passar alla människor, nybörjare som mer erfaren och ung som gammal. Det är enkelt att utöva, inget material behövs.

De som utövar qigong berättar ofta om att de får mer energi, bättre sömn, förbättrat immunförsvar, mindre smärta, rörligare kropp, samt större medvetenhet och närvaro. Att träna regelbundet ökar effekterna och att träna i grupp ger i regel större effekt än att träna på egen hand.

Varmt välkommen till mina kurser!


VÅREN 2020


Drop-in Qigong 29 jan + 5 feb

Kursstarten är 29/1. Möjlighet till drop-in finns de två första kurstillfällena, så du kan prova och se om du vill fortsätta:
– onsdagen den 29 januari kl 19.15-20.50
– onsdagen den 5 februari kl 19.15-20.50

Då får du prova Lyft upp Qi (19.15-20.10) och Liggande Qigong (20.20-20.50). För mer information, läs mer under respektive kurs nedan.

Plats: Malavé Do Hälsocenter, Luntmakargatan 94. (Nära t-bana Rådmansgatan eller t-bana/pendel Odenplan.) Portkod skickas ut till deltagarna någon dag före.

Anmälan krävs. Drop-in: 220 kr. Bestämmer du dig senast 29/1 att gå bägge betalar du bara 380 kr för bägge.

Begränsat antal platser, så boka din plats på både prova-på och kurs! Kan du inte själv, så skicka någon du vet behöver det!

Anmälan:
info@enerqigong.se eller via Facebook. Swish till 070-350 02 90 (Anna Kjellgren), ange ”Drop in + datum + namn”.
Se/följ även Facebook-evenemanget för senaste info.


Kurs Qigong – ’Lyft upp Qi’ – 8 ggr

Kursen i Lyft upp qi kommer hållas på onsdagkvällar. Denna kurs kan man med fördel gå flera gånger. Första kursstart 29/1.

Under kursens gång lär vi oss om qigong och programmet ”Lyft upp qi” som är nivå 1 av metoden Zhineng Qigong. Under kursen kommer vi träna Lyft upp qi och fördjupa vissa delar samt göra övningar för att öka medvetenheten och närvaron i kroppen. Lektionen innehåller både teori och praktik.

Rörelserna är enkla att lära sig och passar alla människor, nybörjare som mer erfaren och ung som gammal. Det är enkelt att utöva, inget material behövs. Övningarna anpassas individuellt efter dina möjligheter. Det kommer finnas utrymme att ställa frågor under och efter lektionen.

Kurserna har begränsat antal deltagare för bättre kvalitet på undervisningen.

Kursinformation:
Tid: Onsdagar 19.15-20.10 (29/1-18/3), start 29 januari.
Investering: 1590 kr för 8 ggr. Kom två: 1390 kr per person.
Paketpris Lyft upp Qi + Liggande qigong 2050 kr. Kom 2 för 1695 kr.

Anmälaninfo@enerqigong.se eller 070-350 02 90.
Se/följ även Facebook-evenemanget för senaste info.

Övrigt
Det kan vara skönt att ha kläder som går att röra sig i.
Se även kring Villkor längre ned på sidan.

Liggande Qigong – 8 ggr

Liggande qigong är en utmärkt metod för återhämtning. Det är en metod för meditation, avslappningsövning och träning i syfte att få djup återhämtning och regenerering av kropp och sinne. Vi övar i att surfa mellan dröm och vakenhet, i zonen mellan hjärnans alpha-vågor och theta-vågor. Din hjärna får möjlighet att gå ned i varv, ditt nervsystem får pausa och ger kroppen utrymme för läkning.

Övningen utförs liggande (eller sittande om man inte kan ligga ned). Det finns yogamattor och filtar i lokalen.

Kurserna har begränsat antal deltagare för bättre kvalitet på undervisningen.

Kursinformation:
Tid: Onsdagar 20.20-20.50 (29/1-18/3), start 29 januari. (Dvs direkt efter ”Lyft upp qi”.)
Investering: 750 kr för 8 ggr. Kom två: 650 kr per person.
Paketpris Lyft upp Qi + Liggande qigong 2050 kr. Kom 2 för 1695 kr.

Anmälaninfo@enerqigong.se eller 070-350 02 90.
Se/följ även Facebook-evenemanget för senaste info.

Övrigt
Det kan vara skönt att ha kläder som inte sitter åt, eller som går att knäppa upp.

Se även kring Villkor längre ned på sidan.


HÖSTEN 2019


Introduktionskurs Qigong – 6 ggr
Lyft upp Qi’


DENNA KURS ÄR NU AVSLUTAD.

Hör av dig om du har behov av att träna qigong så kan vi kanske hitta en lösning på det.

Introduktionskursen ger en orientering till qigong och programmet Lyft upp qi som är nivå 1 av metoden Zhineng Qigong. Under kursen kommer vi träna Lyft upp qi och fördjupa vissa delar samt göra övningar för att öka medvetenheten och närvaron i kroppen. Lektionen innehåller både teori och praktik, samt ofta en avslutande avslappningsövning. Övningarna anpassas individuellt efter dina möjligheter. Det kommer finnas utrymme att ställa frågor under och efter lektionen.

Kurserna har begränsat antal deltagare för bättre kvalitet på undervisningen.

Kursinformation:
Tid: Onsdagar 19.20-20.15, start 6 november (6/11, 13/11, 20/11, 27/11, 4/12 och 11/12).
Investering: 1195 kr för 6 ggr. 10% rabatt för studenter och pensionärer. Drop-in 220 kr. Beloppet dras av från resterande kurspris om du väljer att gå kursen. Anmälan krävs.

Anmälaninfo@enerqigong.se eller 070-350 02 90.
Se även Facebook-evenemanget för senaste info.

Övrigt
Det kan vara skönt att ha kläder som går att röra sig i.
Se även kring Villkor längre ned på sidan.


Individuell konsultation, privatundervisning eller behandling

Möjlighet finns även till individuellt anpassade konsultationer, behandlingar eller privatundervisningar (t ex i anslutning till en lektion).
Pris enligt överenskommelse.


Om mig

Jag heter Anna och är utbildad qigonglärare vid Qigong Akademien och går även löpande fortbildning 4 ggr/år. Jag är lärare och assisterande lärare på flertalet qigongutbildningar , och är även associerad lärare med Qigong Akademien.

Min personliga resa inom qigong började som sjukskriven pga utmattningssyndrom och då kunde jag inte ana vilka effekter qigongen skulle ge. Förutom initial stresshantering och läkning, har det också inneburit bättre kroppshållning och kroppskännedom, förbättrad hälsa, ökad medvetenhet, perspektiv och förbättrat mentalt lugnt. Många fysiska och emotionella blockeringar har lösts upp, och idag kommer jag i kontakt med min innersta längtan. Jag hade inte varit den jag är idag utan qigong.

Kontakt
Qigonglärare Anna Kjellgren
E-post: info@enerqigong.se
Tel: 070-350 02 90
Facebook: https://www.facebook.com/enerqigong
Instagram: https://www.instagram.com/enerqigong


Betalning och villkor

För att delta vill jag att du är minst 18 år, eller 16 år tillsammans med vuxen.

Det kan vara skönt att ha kläder som går att röra sig i.

Villkor

För att få plats ska enerQigong ha tagit emot din anmälan och bekräftat den. Betalning sker i regel innan kursstart och kursavgiften betalas enligt vad som anges i bekräftelsen.
Kursbekräftelsen innehåller information om kursavgift, kursdatum, adress, vägbeskrivning och övrig information.

Avbokning
Förutom ångerrätten (enligt distans- och hemförsäljningslagen) är anmälan bindande. Du kan överlåta din plats till annan person innan kursstart. Om det är praktiskt möjligt kan bokningen flyttas till nästa terminsstart.

Övrigt
enerQigong förbehåller sig rätten att ställa in en kurs före start om inte tillräckligt många anmält sig. Du har då rätt att återfå kursavgiften.

enerQigong kan ej hållas ansvarig för händelser av s k force majeure samt om något övrigt oförutsett sker som ligger utanför enerQigongs kontroll.

Rabatt
Rabatt 10% ges till studerande, pensionärer, långtidssjuka eller arbetslösa. Intyg krävs. (Rabatt på rabatt gäller ej, så vid erbjudanden kommer vi överens om det mest fördelaktiga (för deltagaren).)

Kommentarer inaktiverade.