Qigong gör dig friskare!

Jag anmälde mig spontant med en dags varsel till Qigong Akademiens qigonglärarutbildning. Jag skulle absolut inte bli qigonglärare, gick för min egen hälsas skull. Och jag visste inte riktigt vad qigong var, mer än att det var meditation i rörelse, och att det kändes rätt.

Det fanns delar av qigongen jag inte ville kännas vid då (energi *bah*) men rörelse och meditation kunde jag gå med på.
Vilken resa jag gjort sedan dess, på många plan!

Otaliga historier om qigongens effekter!

Första erfarenheten var just under grundlärarutbildningen, tror det var dag 3 (av 5) som en av deltagarna, en kvinna 60+ med artrosproblem i fötter och händer, försiktigt skulle smita ut på toaletten. På väg ut kunde man se på kroppsspråket att något hände. Istället för att smyga ut, avbröt hon undervisningen genom att trippa på tå fram och tillbaka i lokalen, och utbrast häpet: ”Jag kan gå på tå! Jag kan gå på tå! Det har jag inte kunnat på åratal!” Det visar sig att det var över tio år sedan hon kunde gå på tå. Den glädjen!

Jag kan gå på tå! Jag kan gå på tå! Det har jag inte kunnat på åratal!

Deltagare på 5-dagars qigongutbildning

Personligen är jag gladast över att slippa vara förkyld lika ofta och att kunna påverka min huvudvärk, från att ofta ha migränhuvudvärk till att kunna påverka och till och med stoppa begynnande huvudvärk. Eller som min vän Mia som också tränar qigong regelbundet! Hon berättar i ett Facebook-inlägg för inte så länge sedan: ”Sedan jag började praktisera qigong för 1 1/2 år sedan har min migrän minskat från 25 anfall per månad till mellan 3 och 5 anfall per månad. Rörelseförmågan i min axel med artros har förbättrats med 50 procent.” Not too bad!

…har min migrän minskat från 25 anfall per månad till mellan 3 och 5 anfall per månad.

Mia

En familjemedlems hammartår har efter qigong och bra skor (inlägg om barfotaskor kommer helt säkert framöver) blivit rakare, friskare och rörligare.

Vad skulle qigong skulle kunna hjälpa dig med?

Qigong ökar cirkulationen i kroppen och aktiverar kroppens självläkningsprocess. Under åren har jag hört fler solskenhistorier. Jag har hört de som fått hjälp med musarm, nackont, huvudvärk och migrän, wiplashskador, ryggvärk, ischias, knäproblem, reumatisk värk, sömnproblem, artros och säkerligen annat jag inte kommer på i skrivande stund. Såg nyss en artikel om att qigong dämpar ADHD-symptom.

Jag har även hört sådant som gladare, smidigare, lättare, lugnare, mindre tjatter i huvudet, bättre självkänsla, bättre på att sätta gränser, bättre mamma – och det är inte så lite det heller.

Varför skulle detta inte gälla dig också?

Vill du prova? Varför inte!

Låter det för bra för att vara sant? Tro mig, jag var minst sagt också skeptiker i början. Och det som mina qigonglärare sa till mig då, säger jag till dig: Lita inte på vad jag säger. Upptäck själv vad qigong kan ge dig!

Lita inte på vad jag säger. Upptäck själv vad qigong kan ge dig!

Anna

Varmt välkommen att utforska qigong med mig! Just nu har jag två prova-på-tillfällen 23 och 30 oktober, samt en introduktionskurs om 6 ggr i november-december. Titta in på mina Kurser i Qigong för anmälan och aktuella utbildningar.

Anna

P.S. Här har jag samlat några lästips om du vill läsa om hur qigong hjälpt andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *